Kostreš: Ne menjam političke stavove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Ne menjam političke stavove

NOVI SAD – Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je danas da je poslaniku Narodne skupštine Republike Srbije i članu stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje Bojanu Kostrešu pre dve godine zabranjen ulazak u Rusiju zbog obezbeđenja interesa odbrane.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da prvi put čuje za takvo obrazloženje i da on odgovor o razlozima za zabranu ulaska u Rusiju nije dobio.

- Od Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije dobijena je informacija da je Bojanu Kostrešu uskraćen ulazak u Rusiju na osnovu člana 27. tačka 1. Federalnog zakona 'O postupku izlaska iz Ruske Federacija i ulaska u Rusku Federaciju', prema kojem se stranom državljaninu 'ne dozvoljava ulazak u Rusku Federaciju u slučaju kada je to neophodno zbog obezbedjenja interesa odbrane - navedeno je u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Srbije u odgovoru VOICE-u.

Kostreš je za VOICE ispričao da su ruski carinici, u trenutku kada su ga proterivali, rekli da je prekršio imigracione zakone.

- A očigledno je da nisam prekršio nikakve imigracione zakone - kazao je on i dodao da je pravi razlog za proterivanje iz Rusije njegov politički stav, ali je poručio da neće menjati stavove.

(BILSV, 26.05.2016)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook