Kostreš: Nema razloga za vanredne izbore u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 10. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Nema razloga za vanredne izbore u Vojvodini

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da napusti koaliciju sa Demokratskom strankom u Vojvodini, istakao je za list Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

–Ne vidimo nijedan razuman i konkretan razlog zbog kojeg bismo bili za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u ovom trenutku – rekao je Kostreš. On navodi da bi Liga bila za raspisivanje vanrednih izbora samo ukoliko se dokaže da je vrh vojvođanske vlasti u nekakvim kriminalnim radnjama.
– Ako ima kriminala u vojvođanskoj administraciji, kao što tvrdi SNS, apelujem da se te informacije ne čuvaju, da se smesta podnesu nadležnim organima i da dobiju sudski epilog. Ako se to ne dogodi, kao što se i ne događa, onda oni koji to tvrde lažu ili prikrivaju informacije od javnog značaja – kategoričan je Kostreš koji ocenjuje i da su poruke iz SNS o tome da je vlast u Vojvodini nelegitimna - smešne.
– Opštine u kojima su naprednjaci pobedili na izborima su one u kojima oni tradicionalno pobeđuju, tako da to ne govori ništa o opštem raspoloženju građana Vojvodine. Zašto mi ne tražimo smenu republičkih vlasti kada zajedno sa DS pobedimo u nekim opštinama – zaključuje Bojan Kostreš.

(BILSV, 04. 10. 2013)



Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Izjave | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ova vlada nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer ona u Srbiji "nema alternativu". - Nije Bog zna šta, ali je najbolja koju možemo da imamo u ovom trenutku - kazao je Čanak. On je naveo da bi svaki drugi put "mogao da se poredi sa penjanjem uz pokretne stepenice u pogrešnom smeru".
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook