Kostreš: Nema razloga za vanredne izbore u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 10. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Nema razloga za vanredne izbore u Vojvodini

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da napusti koaliciju sa Demokratskom strankom u Vojvodini, istakao je za list Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

–Ne vidimo nijedan razuman i konkretan razlog zbog kojeg bismo bili za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u ovom trenutku – rekao je Kostreš. On navodi da bi Liga bila za raspisivanje vanrednih izbora samo ukoliko se dokaže da je vrh vojvođanske vlasti u nekakvim kriminalnim radnjama.
– Ako ima kriminala u vojvođanskoj administraciji, kao što tvrdi SNS, apelujem da se te informacije ne čuvaju, da se smesta podnesu nadležnim organima i da dobiju sudski epilog. Ako se to ne dogodi, kao što se i ne događa, onda oni koji to tvrde lažu ili prikrivaju informacije od javnog značaja – kategoričan je Kostreš koji ocenjuje i da su poruke iz SNS o tome da je vlast u Vojvodini nelegitimna - smešne.
– Opštine u kojima su naprednjaci pobedili na izborima su one u kojima oni tradicionalno pobeđuju, tako da to ne govori ništa o opštem raspoloženju građana Vojvodine. Zašto mi ne tražimo smenu republičkih vlasti kada zajedno sa DS pobedimo u nekim opštinama – zaključuje Bojan Kostreš.

(BILSV, 04. 10. 2013)



Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook