Kostreš: Nisam prekršio zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Nisam prekršio zakon

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničkog kluba LSV u parlamentu Bojan Kostreš pokušava da pronađe pravni put da bi se žalio na odluku ruskih vlasti kojom mu je zabranjen ulazak u tu zemlju do 1. februara 2017. godine, piše današnji Dnevnik.

LSV

Kostreš je u Moskvi boravio kao član delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) 26. i 27. marta, a prilikom izlaska iz Rusije obavešten je da je nepoželjan u naredne tri godine.

– Pokušavam da zajedno s mojim pravnim zastupnikom pronađem put kako se možemo žaliti na tu odluku jer smo dobili informaciju da postoji mogućnost žalbe. Ukoliko mogućnost postoji da se žalba podnese iz Srbije ruskoj ambasadi, ja ću to učiniti preko mog pravnog zastupnika. Ako ne, onda je to izvršno i ja do 1. februara 2017. neću ući u Rusiju – istakao je Kostreš u izjavi za Dnevnik.  

Kostreš je i potvrdio da ne zna koje je to imigracione propise prekršio, pošto ga je o toj odluci obavestio ruski policajac, koji je tvrdio da ne zna nikave detalje.

– Nisam dobio zvaničnu odluku. Meni je policajac rekao to što mi je rekao i dao mi papir koji sam morao da potpišem. Tražio sam barem taj dokument koji sam potpisao, ali ruski policajac mi je rekao da ne mogu ništa dobiti. Jedino što su me još  fotografisali, da se slučajno ne provučem pod drugim pasošem – ispričao nam je Kostreš. Na pitanje da li može naslutiti zbog svega se to desilo, Kostreš odgovara odrečno, uz napomenu da bi u slučaju da se prekršaj desio prilikom ranijeg boravka u Rusiji 2010, trogodišnja zabrana već istekla.

– Ne znam šta sam mogao pogrešno uraditi kada sam bio s ostalim članovima delegacija iz drugih zemalja. I terenski policijac mi je rekao da za vreme borvaka u Rusiji nisam napravio nijedan prekršaj. Da sam napravio neki prekršaj, pretpostavljam da bi mi rekli tada i tada uradili ste to i to što nije u skladu s našim zakonima i zbog toga ne možete ući u našu zemlju. Može biti da su ipak razlog moji politički stavovi. Kao član delegacije, učestvovao sam u glasanju o jednoj deklaraciji, a iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije traženo je da glasam drugačije od onoga kako sam učinio. Naime, Rusi su smatrali da iz člana 7 ovog dokumenta, koji se odnosi na regionalnu i ekonomsku saradnju, treba izbaciti deo da se „ne može koristiti sila, niti se mogu anektirati tuđe teritorije“. Glasao sam u skladu sa stavom koji je dogovoren u okviru naše delegacije – da tu odluku treba ostaviti za Generalnu skupštinu u Atini. Ali stvarno ne znam da li je zabrana ulaska u Rusiju usledila zbog toga, ili možda zbog političkih stavova koje iznosim u Srbiji – ukazao je Kostreš.
 
(BILSV, 01. 04. 2014)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook