Kostreš: Optimista sam po pitanju sutrašnjeg sastanka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Optimista sam po pitanju sutrašnjeg sastanka

NOVI SAD – Optimista sam i očekujem da će razum pobediti, da će biti dovoljno snage, energije i pameti da se na sutrašnjem sastanku, koji je zakazao predsednik Lge socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, problemi prevaziđu i reše, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

U izjavi novinarima u Novom Sadu on je kazao da sastanak nije samo Ligina potreba, da nije ideja da neko bude pobednik, a neko gubitnik već da se poštuju zakoni i da se pronađu rešenja koja omogućavaju nesmetano funkcionisanje pokrajinske administracije. 

Ko želi doći će 

– Ako postoji i trunka ideje i trunka potrebe da nastavimo dalje da zajedno funkcionišemo, oni koji žele da funkcionišu i oni koji žele dobro pokrajinskoj administraciji, doći će na taj sastanak. Oni koji žele da pronađu razlog da je sruše, ako takvi uopšte postoje, oni na taj sastanak doći neće – kaže Kostreš. Komentarišući uslov Ištvana Pastora da prvo Marta Takač mora biti vraćena na čelo „Vojvodinašuma“ Kostreš je rekao da ispunjavanje tog uslova zavisi od vlade Vojvodine  i njenog predsednika koji, ako to želi, takvu inicijativu mora da stavi na dnevni red. 
– Kada smo videli da postoji problem, Liga socijaldemokrata Vojvodine je pozvala predsednike stranaka da razgovaraju. Ne vidim u čemu je tu problem. Ako neko misli i očekuje da Vlada Vojvodine krši zakone, onda to treba jasno i glasno da kaže. Ako neko želi da razgovara, više je nego dobrodošao i mi ga sutra očekujemo. To se odnosi i na predsednika Demokratske stranke i na predsednika Saveza vojvođanskih Mađara – rekao je Kostreš. On kaže i da će, u slučaju da sastanka ne bude, biti odlučeno šta dalje. 
– Ako tri politička lidera ne mogu da reše taj problem, onda je taj problem zaista problem koji se ne može prevazići. Opet kažem, ja sam optimista i očekujem da će on biti rešen – navodi on. Kostreš je ocenio da pokrajinska administracija stabilno funkcioniše i ima jasnu većinu. 

Dovoljna pokrajinska većina 

– Pokrajinska većina ima dovoljno poslanika da nesmetano funkcioniše do kraja mandata, da donosi sve odluke koje su neophodne za funkcionisanje vojvođanske administracije, ali i one odluke koje su u intresu građanki i građana Vojvodine – rekao je Kostreš. Ne veruje da će eventualnim izlaskom SVM iz vojvođanske vlade ona biti poljuljana. 
– Ne verujem da će biti poljuljana stabilnost pokrajinske administracije dogod mi imamo program kojeg se držimo i dogod se trudimo da one tme koje su vezane za život građana i građanki Vojvodine i vojvođansku autonomiju bude prioritet – rekao je Kostreš, a na pitanje šta bi izlazak SVM značio u kontekstu buduće saradnje Pokrajine i Republike, odgovorio je da će o tome, bar kad je u pitanju Liga socijaldemokrata Vojvodine, odlučiti predsednik stranke i stranački organi. 
– I pokrajinska i republička administracija moraju da shvate da nisu tu samo zbog sebe, nego zbog građanki i građana Srbije i Vojvodine. I to što se mi ne volimo i ne slažemo politički, ne znači da ne treba da razgovaramo. Mi moramo da razgovaramo iz prostog razloga što su nas građani birali da razgovaramo i da radimo, a ne da se durimo i da okrećemo jedni drugima leđa – naveo je Kostreš. 
 
(BILSV, 26. 02. 2015)






Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook