Kostreš: Pokrećemo inicijativu za vojvođansku policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 11. 2012. | Komentara: 1

Kostreš: Pokrećemo inicijativu za vojvođansku policiju

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće inicijativu u Skupštini Vojvodine da pred republičkim vlastima iniciraju formiranje Policijske uprave za Vojvodinu – rekao je za današnji „Press“ zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

On je naglasio da ova inicijativa ne predstavlja pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačiju organizacionu strukturu MUP-a.

- Više nego ikada Vojvodini je potrebna uprava policije, jer postoji problem sa javnim redom i mirom u čitavoj Vojvodini, te učestalim sukobima izazvanim nacionalnim poreklom aktera sukoba. Značajan problem pokrajine jesu učestale krađe letine i sve veći broj krađa po vojvođanskim mestima. Osim toga, česti su i napadi u Pančevu na naše prostorije. Dakle, krajnje vreme je da se formira Policijska uprava za Vojvodinu i da osoba koja bi bila na čelu te policijske uprave, u saradnji sa pokrajinskom administracijom doprinese da se problemi prevaziđu – naglasio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 06.11.2012)



Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook