Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da je emisija „Srbija: Znaci rata“, koju je ovih dana emitovala ruska državna televizija Raša tudej, tipična ratnohuškačka propaganda.

LSV

U dokumentarnoj emisiji o Kosovu i Metohiji, pod nazivom „Srbija: Znaci rata“, konflikt je predstavljen kao jedino pravo rešenje. Dominiraju sagovomici poput desničara Miše Vacića, Damjana Kneževića iz Narodnih patrola, ali i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka. 

- Raša tudej je propagandistički alat Putinovog režima i zato me takva emisija ne čudi. Čudi me što nisu zabranjeni kao u celoj EU. Aleksandar Vučić, ako do sada nije znao, a sumnjam da nije, mora razumeti da mu putinovska Rusija nije prijatelj, a da će se svako zveckanje oružjem najpre i najviše obiti o glavu Srbiji - kaže Kostreš i dodaje da Srbija i Kosovo treba da sagledaju realnost, a da je jedina šansa za sve nas odustajanje od zamrznutog konflikta, uz ubrzanje EU integracija. 

(SzILSV 07.09.2022)



Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook