Kostreš: Srbija je sekularna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 07. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija je sekularna država

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upozorio je na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove na odvojenost države i crkve.

LSV
 
Naime, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić tokom sednice je rekao: „Da li je to moglo bolje? Moglo je sigurno. Da li će biti bolje? Hoće sigurno. Ne znam ko da nam je pomogao, nije mogao da spreči katastrofu koja nas je zadesila. Hvala, rekao bih, gospodu bogu što nije bilo više žrtava“.
Na ovo je reagovao Kostreš rekavši da ga je iziritiralo zahvaljivanje gospodu bogu.
 
- Moram da vas podsetim da se Vi nalazite u sali Narodne Skupštine Republike Srbije, gospodine. A Srbija je sekularna država - ukazao je Kostreš, koji je ujedno i zamenik predsednika odbora koji je danas zasedao.
 
Kostreš je komentarišući današnje dešavanje na sednici rekao za Autonomiju.info da je problem i kako državne institucije gledaju na ovu problematiku.
 
- Poslanici LSV su nekoliko puta postavljali pitanje kako je moguće da MUP ima svoju slavu, kada svi znamo da je to porodični praznik i teško da institucija može da ima porodičnu slavu. Odgovor nikada nismo dobili - rekao je on i dodao da je ponašanje nekih institucija i funkcionera na „ivici dozvoljenog“.
 
- Danas sam izritiran jer je došlo do toga da se situacija predstavlja tako da smo poplave prebrodili zahvaljujući bogu - istakao je funkcioner LSV. Kostreš je poručio i da se društvo koje zavisi od boga neće dobro provesti.
 
- U ovako ozbiljnim situacijama sve zavisi od organizacije i spremnosti celog sistema da se odupe prirodnim nepogodama - ocenio je Kostreš. On je dodao i da je na kraju usledilo izvinjenje predstavnika MUP-a, ali i da to nije bio cilj kritike koja mu je upućena.
 
(BILSV, 09.07.2014)



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook