Kostreš: Srbija je sekularna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 07. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija je sekularna država

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upozorio je na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove na odvojenost države i crkve.

LSV
 
Naime, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić tokom sednice je rekao: „Da li je to moglo bolje? Moglo je sigurno. Da li će biti bolje? Hoće sigurno. Ne znam ko da nam je pomogao, nije mogao da spreči katastrofu koja nas je zadesila. Hvala, rekao bih, gospodu bogu što nije bilo više žrtava“.
Na ovo je reagovao Kostreš rekavši da ga je iziritiralo zahvaljivanje gospodu bogu.
 
- Moram da vas podsetim da se Vi nalazite u sali Narodne Skupštine Republike Srbije, gospodine. A Srbija je sekularna država - ukazao je Kostreš, koji je ujedno i zamenik predsednika odbora koji je danas zasedao.
 
Kostreš je komentarišući današnje dešavanje na sednici rekao za Autonomiju.info da je problem i kako državne institucije gledaju na ovu problematiku.
 
- Poslanici LSV su nekoliko puta postavljali pitanje kako je moguće da MUP ima svoju slavu, kada svi znamo da je to porodični praznik i teško da institucija može da ima porodičnu slavu. Odgovor nikada nismo dobili - rekao je on i dodao da je ponašanje nekih institucija i funkcionera na „ivici dozvoljenog“.
 
- Danas sam izritiran jer je došlo do toga da se situacija predstavlja tako da smo poplave prebrodili zahvaljujući bogu - istakao je funkcioner LSV. Kostreš je poručio i da se društvo koje zavisi od boga neće dobro provesti.
 
- U ovako ozbiljnim situacijama sve zavisi od organizacije i spremnosti celog sistema da se odupe prirodnim nepogodama - ocenio je Kostreš. On je dodao i da je na kraju usledilo izvinjenje predstavnika MUP-a, ali i da to nije bio cilj kritike koja mu je upućena.
 
(BILSV, 09.07.2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook