Kostreš: Srbija ne može sa ovakvim Ustavom u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne može sa ovakvim Ustavom u EU

NOVI SAD – Zamenik  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas, komentarišući izjavu savetnika predsednika Srbije Olivera Antića, da je Liga još 2006. godine, nakon usvajanja Ustava, upozoravala da sa takvim najvišim pravnim aktom Srbija neće moći da se integriše u zajednicu evropskih država, i to ne samo zbog odredbi o Vojvodini, već i mnogih drugih stvari.

LSV

Podsetimo, izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju Jelko Kacin izjavio je pre nekoliko dana u Briselu da je sada trenutak za rešavanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine, što je savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio kao „nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal“, a da su ustavne promene isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija.

- Oliver Antić možda želi da se Srbija vrati u 19. vek, ali jasno je da njegove izjave nemaju nikakvog uticaja na stvarnost. On ne može da utiče na uređenje EU, kao što ne može da ima težnje da se Srbija sa ovakvim Ustavom integriše u Uniju – rekao je Bojan Kostreš za Danas.

(BILSV, 19.09.2031)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook