Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.

"Čekali smo da se okonča rekonstrukcija Vlade, nakon čega je dogovoren sastanak našeg lidera s premijerom " rekao je Kostreš, te podsetio na to da je prilikom rekonstrukcije Vlade Srbije, odnosno izmena Zakona o ministarstvima, usvojen amandman Lige na osnovu kojeg su vraćanje imovine i izvornih prihoda lokalnim samoupravama i Pokrajini stvaljeni u nadležnost Ministarstva finansija kojim odnedavno rukovodi sam premijer.

"Reč je o zakonima čije donošenje je i ustavna obaveza, ali i koji su važni za nastavak procesa evrointegracija Srbije. I mi očekujemo da će ta pitanja nakon sastanka s premijerom biti konačno pokrenuta s mrtve tačke.
On je ponovio da će Liga insistirati na tome da se Vojvodini vrati vlasništvo, kako nad imovinom kojom trenutno upravljaju pokrajinski organi i institucije, tako i nad onom koja joj je oduzeta nakon puča 1988. godine.

"A tu podrazumevamo i železnice, i puteve, i telekom, i poštu i elektrodistribuciju... " naveo je on. Kostreš je rekao i da njegova stranka neće odustati od zahteva za obeštećenje Vojvodine zbog privatizacije NIS-a, iako je ta inicijativa već 19 puta odbačena u pokrajinskom parlamentu. On je naveo i da će tema razgovora s premijerom u petak biti i formiranje vojvođanske policijske uprave, dodavši da je reč tek o drugačijoj organizaciji policije, kojom bi se poboljšala njena efikasnost u Pokrajini.

(Dnevnik, 23. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook