Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš izrazio je juče, nakon prve sednice skupštinskog Akcionog tima za reformu političkog sistema, zadovoljstvo što je "u suštini, predlog Lige upućen predsednici Skupštine u novembru prošle godine, sada uz određene korekcije, materijalizovan".

LSV

– Neophodno je promeniti ustavni sistem u Srbiji, ukoliko želimo da postanemo civilizovana i evropska zemlja – ukazao je Kostreš u izjavi za Dnevnik.
–  Za LSV je svakako jedna od najvažnijih tema pozicija Vojvodine. Od usvajanja Ustava 2006. godine na do danas pozicija Vojvodine nije precizirana, niti Vojvodina u punom kapacitetu može konzumirati ni ta loša ustavna ovlašćenja. Ne likujem zbog toga što smo bili u pravu kada smo pozivali na bojkot ustavnog referenduma, već se nadam da će sada biti više političke visprenosti, da će se više gledati na budućnost, a ne na dnevnopolitičke interese, i da će Srbija dobiti evropski Ustav, koji će omogućiti Vojvodini njeno pravo da ima punu i nedvosmislenu autonomiju u okviru Republike Srbije – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook