Kostreš: Vojvodini pomaže samo novi ustavni položaj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodini pomaže samo novi ustavni položaj

NOVI SAD – Komentarišući dogovor premijera Srbije i AP Vojvodine, Ivice Dačića i Bojana Pajtića, po kojem dve administracije treba da sarađuju bez obzira na političke razlike, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš istakao je za Dnevnik da je jedino rešenje u novom ustavnom položaju Vojvodine.

Bojan Kostreš

Kostreš smatra da treba pozdraviti spremnost Republičke i Pokrajinske vlade da sarađuju, mada kaže da ne zna detalje razgovora Dačića i Pajtića niti šta su se tačno dogovorili. Dačić je nakon sastanka sa Pajtićem govorio o poštovanju Ustava, zakona i pokrajinskog Statuta, a Kostreš upozorava da je upravo Ustavom Vojvodina i dovedena u “veoma lošu poziciju“.
– Sramnih “sedam procenata” i sve što je u vezi s tih “sedam procenata” dovode Vojvodinu u nepodnošljiv položaj. Vojvodini treba da ostane sav novac koji se tu zaradi – kaže Kostreš . Po njegovim rečima, bilo kakav sastanak ne može izmeniti ono što je loše definisano Ustavom.
– Jedino rešenje je traženje novog ustavnog položaja Vojvodine. Sve ostalo je, po onom narodskom – “drži vodu dok majstori odu” – zaključio je Kostreš.
 
(BILSV, 16. 10.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook