Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 22. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

Novi Sad, 22. avgust 2023 - Poslednjih dana Aleksandar Vučić preko svojih medijskih ispostava ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka. Istina je da od Vučića niko ne traži više nego što se traži od drugih država regiona koje idu ka EU.

LSV

Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije - da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU.

Vojvođani su prepoznali sve poruke koje je prethodnih dana Aleksandar Vučić poslao domaćoj i međunarodnoj javnosti. Osmehe i sreću sa predsednicima Turske i Uzbekistana, veliko razumevanje sa ljudima koji tvrde da su američki izbori pokradeni zamenio je nadurenim stavom kada je među našim najbližim komšijama - Crnogorcima i Rumunima.

Svet kakav raduje Vučića, od teoretičara zavere do agresivnih autokrata, nije svet kakvom se raduju Vojvođani i kakav zaslužuju svi građani Srbije.

Vojvođani žele budućnost u EU - budućnost slobodnog kretanja, slobode, dobrog života i jakih institucija. Vojvođani su evropska lokomotiva Srbije.

Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od EU ali neće uspeti da preokrene tok istorije, kao što nije uspeo svaki put kad je pokušao.

Bojan Kostreš
predsednik LSV-VOJVOĐANI



Izjave | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Vlada ispoštovala dogovor sa paorima

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je jutros, gostujući na TV Pink, da je Vlada Srbije odlučila da izađe u susret paorima koji već nekoliko dana protestuju širom Vojvodine, te da će ispuniti ranija obećanja u vezi sa isplatom najavljenih subvnencija. Kostreš je pojasnio da je ovu odluku bilo vrlo teško doneti, pre svega zbog nedostatka novca u budžetu.
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook