Lazić: Problematično ukidanje Agencije za hemikalije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Lazić: Problematično ukidanje Agencije za hemikalije

BEOGRAD – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneli su tri amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima, a iako su odbijeni, poslanica LSV Nada Lazić tokom rasprave ukazivala je na njihovu smislenost i opravdanu potrebu za njihovim usvajanjem.

LSV

Između ostalog, podnet je amandman na član 13. kojim je predviđeno da se na jednom mestu objedine i sagledaju celine svih rezultata i nalaza izvršenih inspekcija, a da se to sprovede određivanjem nadležnog ministarstva kao tačke prikupljanja i obrade nastalih informacija. Ona je podsetila da je taj posao ranije radila Agencija za hemikalije koja je ukinuta 2012. godine, te da je dosadašnja praksa pokazala neefikasnost međuresorne saradnje zbog nepostojanja precizne podele nadležnosti inspekcija.
– Mi smo smatrali da je to neophodno zbog toga da bi neko vršio objedinjavanje aktvnosti i rada nadležnih inspekcija – navodi ona. LSV je predložila da sve ono što je do sada radila Agencija, sada vrši ministarstvo zaduženo za životnu sredinu i ono, praktično, objedini sve izveštaje i rezultate četiri nadležne inspekcije: životne sredine, sanitarne, veterinarske i tržišne. Amandman je podnet i na povezani član 14. koji se bavi time da nadležna ministarstva sporazumom obrazuju zajedničko telo radi obavljanja poslova inspekcijskog nadzora, u skladu sa propisima kojima se uređuje državna uprava, a u čijem radu je ranije učestvovala i ukinuta Agencija.
– Pošto se opet, kao posledica ukidanja Agencije, pojavljuje da je i dalje ostala obaveza ovakvog tela, smatrali smo da ministarstvo nadležno za životnu sredinu mora biti ono koje će koordinirati rad ovog zajedničkog radnog tela – navela je Lazićeva. Takođe, ligašice i ligaši su tražili i da se izmeni predloženi član 27. po kojem je predviđeno da zakon stupi na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, pa da to bude u skladu sa važećom zakonskom obavezom da zakoni stupaju na snagu osmog dana od objavljivanja.

 (BILSV, 10. 03. 2015)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook