Liga nudi rešenje za goruće probleme Kikinđana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 03. 10. 2014. | Komentara: 0

Liga nudi rešenje za goruće probleme Kikinđana

KIKINDA - Velika obećanja i nulta realizacija istih je politika koju vodi vlast u opštini Kikinda. Kako je jedini cilj ligaša bolji život građana, članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda su počeli sa identifikacijom svakodnevnih problema građanki i građana naše opštine, nakon čega ćemo informisati javnost i vlast o hitnosti i značaju njihovog rešavanja, istakao je potpredsednik GrO LSV Kikinda Miroslav Grujić.

LSV

On je dodao da je vlast zaboravila brigu o građanima, te da se oni za pomoć obraćaju jedino Ligi. Napomenuo je da kikindski ligaši neće samo kukati i nabrajati probleme, već će ponuditi predloge za njihova rešenja, pogotovo kada se vidi da za većinu rešenja ne treba previše materijalnih sredstava nego samo dobre volje.

Predsednik Mesnog odbora LSV Novi Kozarci Miroslav Đenić je na konferenciji za novinare istakao da se meštani ovog sela susreću upravo sa takvim problemima - koje nije teško rešiti, a čije otklanjanje bi umnogome olakšalo i ulepšalo život u ovom mestu.  

- Najvažniji problem, koji zahteva rešenje, jeste nedostatak bezbednosnog branika na uglu ulica Kralja Petra i Zdravka Čelara. Na ovom mestu se često dešavaju saobraćajne nesreće, a postavljanje bezbednosnog branika svakako bi uticalo na bezbednost u saobraćaju. Pored toga, u Kozarčani već duže vreme zahtevaju izgradnju biciklističko- pešačku stazu između Novih Kozaraca i Ruskog Sela, od 500 metara dužine, koja bi ne samo uticala na bezbednije putovanje iz jednog u drugo mesto, već i obogatila ponudu za kvalitetniju rekreaciju – ukazao je Đenić.

Prema njegovim rečima, u ovom naselju bi trebalo što pre obnoviti sve kante za smeće u parkovima, koje su već dotrajale, a neophodno je i posaditi nove sadnice.
 
(BILSV, 03.10.2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 23. 09. 2021. | Komentara: 0

Netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave nas dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog Ečke

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Bojan Kostreš izjavio je da nas netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog izgradnje pet petospratnica u selu Ečka kraj Zrenjanina.
Izjave | Sreda, 22. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto niko nije reagovao na činjenicu da nestaje nafte?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upitao je zašto se neko iz vlasti oglasio tek sada i rekao da su zalihe nafte u Srbiji potrošene, ako se takav ishod nazirao odavno. 
Izjave | Ponedeljak, 20. 09. 2021. | Komentara: 0

Borba za građanska društva na Balkanu mora biti snažna

Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu, borba za građansku Crnu Goru, borba za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, to su stvari koje su preduslov za ovaj balkanski sistem spojenih sudova gde je gotovo nemoguće da bilo ko od nas živi normalno ako bilo ko od nas ne živi normalno, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook