LSV pita Anu Brnabić zašto su zarade u Vojvodini 20.000 dinara niže nego u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV pita Anu Brnabić zašto su zarade u Vojvodini 20.000 dinara niže nego u Beogradu

Novi Sad, 24. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita mandatarku za sastav nove vlade i dosadašnju premijerku Anu Brnabić zašto su zarade zaposlenih u Beogradu čak 20.000 dinara više od zarada zaposlenih u AP Vojvodini.

LSV

Zašto Vlada Srbije čini sve da Vojvodina, nekada jedan od najbogatijih krajeva SFRJ, danas bude ispod republičkog proseka, a za gotovo 30% slabija od Beograda po svim ekonomskim parametrima?

Pitamo mandatarku i dosadašnju premijerku Brnabić zašto sve centralizuje u Beograd, zašto sredstva iz tekuće budžetske rezerve vlade masovne odlaze u budžet Beograda i služe za razvijanje već razvijenog grada, dok Vojvodina i drugi krajevi Srbije polako postaju pustinja?

Centralizam koji vlada u Srbiji guši ovu državu.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook