LSV pita Anu Brnabić zašto su zarade u Vojvodini 20.000 dinara niže nego u Beogradu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV pita Anu Brnabić zašto su zarade u Vojvodini 20.000 dinara niže nego u Beogradu

Novi Sad, 24. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita mandatarku za sastav nove vlade i dosadašnju premijerku Anu Brnabić zašto su zarade zaposlenih u Beogradu čak 20.000 dinara više od zarada zaposlenih u AP Vojvodini.

LSV

Zašto Vlada Srbije čini sve da Vojvodina, nekada jedan od najbogatijih krajeva SFRJ, danas bude ispod republičkog proseka, a za gotovo 30% slabija od Beograda po svim ekonomskim parametrima?

Pitamo mandatarku i dosadašnju premijerku Brnabić zašto sve centralizuje u Beograd, zašto sredstva iz tekuće budžetske rezerve vlade masovne odlaze u budžet Beograda i služe za razvijanje već razvijenog grada, dok Vojvodina i drugi krajevi Srbije polako postaju pustinja?

Centralizam koji vlada u Srbiji guši ovu državu.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook