LSV poziva građane na opoziciono delovanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 08. 2014. | Komentara: 0

LSV poziva građane na opoziciono delovanje

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin će nastaviti da istrajava u borbi protiv potpuno lažne i besmislene politike koju sprovodi aktuelna većina u gradskoj Skupštini, ocenila je danas predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

 Ona je dodala da Ligu na to obavezuje članstvo koje joj je ukazalo poverenje, a čiji se broj nije menjao od 2012. godine, dok je većina partija u poslednje dve godine nestala sa političke scene Srbije. Kako je istakla, to govori samo jedno - da politika LSV nije promenjena, a da građani Zrenjanina koji prepoznaju jedinu politiku koja zastupa interese svih ljudi koji žive ovde, nisu napustili ideju Lige.

- Većina u Zrenjaninu - koja je nastala kao zamorče čistog politikanstva i pijačarske trgovine odbornicima, koja nema ni kadar, ni znanje, niti kapacitet da bilo šta konkretno i valjano uradi za Zrenjanin već dve pune godine - osuđena je na propast. Čitav grad pune dve godine posmatra neprestano smenjivanje gradonačelnika, njegovih zamenika, pomoćnika i većnika, pretumbacije odbornika, kupovine čitavih odbora i preletanja raspadajućih partija u najmnogobrojnije naprednjake – kazala je Jovanov na konferenciji za novinare.

Ona je upitala sve građane Zrenjanina da li znaju za koga su glasali, da li se sećaju obećanja koje je sadašnja vlast davala i da li im je nakon dve godine bolje. Jovanov je naglasila da Liga socijalemokrata Vojvodine pamti i ukazala na parole iz predizborne kampanje i činjenično stanje:
1. „Svom snagom za nova radna mesta“ - za dve godine je preko 200.000 radnika ostalo bez posla, a do kraja godine će posao izgubiti još 150.000 građana.
2. „Svom snagom u reforme“ - dva ministra ključnih ministarstava, privrede i finansija, podneli su ostavke zbog nesprovođenja reformi. Otimanje vlasti po lokalima, partijsko zapošljavanje i besomučno zaduživanje jesu jedina „politika“ koju napredna vlada pokazuje na delu.
3. „Svom snagom protiv kriminala i korupcije“ - svi tajkuni su abolirani i biće na čelu najvećih državnih preduzeća, a kriminal u Srbiji je nadmašio mračne 90-te, kada je ista ekipa uništavala Srbiju i sve oko nje.
4. „Ni Beograd, ni Novi Sad, pokrenimo Zrenjanin“ - gledali smo prvo Beograd, pa Novi Sad, a Zrenjanin, prepušten potpunim amaterima, sve to vreme propada pred našim očima.

- LSV se ne miri sa politikanstvom najniže vrste i poziva sve građane da se aktivno uključe u borbu protiv svake odluke aktuelne vlasti koju ćemo plaćati svi mi zajedno, a na koje LSV i malobrojna udruženja građana neprestano ukazuju – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 12.08.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook