LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 06. 2016. | Komentara: 0

LSV sa žaljenjem prati urušavanje DS


NOVI SAD, 30. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine uzvraća zahvalnost Demokratskoj stranci za dvadesetogodišnju saradnju. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da polemiše sa onim što je ostalo od DS-a. Oni se već svađaju i optužuju sami između sebe.

 LSV

Razumemo da ih danas boli što su omogućili funkcionerima SNS i SPS da „operu biografije“ i da im je teško da u vezi sa tim izađu na kraj sa sopstvenom odgovornošću.  Koliko god da je LSV insistirala na lustraciji i zabrani stranaka koje su odgovorne za mračne devedesete, DS za vreme svoje vlasti nije omogućila da se to i dogodi.

Nije se LSV „istorijski mirila“ sa SPS-om, nego DS. Nije LSV omogućavala prekrajanje izborne volje građana otimanjem mandata Srpskoj radikalnoj stranci i time stvarala Srpsku naprednu stranku, nego je to radio DS.  

Nije LSV imala svu vlast u zemlji, a propustila šansu da za Vojvodinu učini ni ono koliko se po zakonu i Ustavu mora učiniti, nego je to opet bio DS.

Građani su to na izborima kaznili.

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem prati urušavanje Demokratske stranke, njihovo raslojavanje, svađe i činjenicu da se čitavom nizu korupcionaških afera sa kojima se dovode u vezu, sada dodaje i afera sa nestankom stranačkog novca.

Od srca im želimo da što pre reše barem deo svojih problema i budu u stanju da konstruktivno doprinesu razvoju grada. U međuvremenu, Liga će preuzeti svoj deo odgovornosti za komunalno funkcionisanje Novog Sada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je opoziciona stranka na pokrajinskom i republičkom nivou, a o saradnji sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, puno smo naučili iz lokalnih koalicija u kojima je DS bio do pred same izbore, ili je u njima trenutno.


Predsednik
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Aleksandar Kravić



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook