LSV Sremski Karlovci pozdravlja odluku o otkazivanju izložbe Ni koledž, ni tamnica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV Sremski Karlovci pozdravlja odluku o otkazivanju izložbe Ni koledž, ni tamnica

LSVSREMSKI KARLOVCI, 28. mart - Opštinski odbor LSV Sremski Karlovci pozdravlja odluku o otkazivanju izložbe „Ni koledž, ni tamnica“ u koja je trebalo danas da bude otvorena i u Sremskim Karlovcima.

Kako je ova izložba već održana u Novom Sadu, Beogradu i Bačkoj Palanci poznato je da ona izapravo abolira kvislinšku, zločinačku vladu Milana Nedića i fašističku organizaciju „Zbor“, koji su bili odgovorni za formiranje Zavoda i interniranje antifašističke omladine u Smederevskoj Palanci:

Na taj način, kako je Liga već upozoravala, rehabilituje su fašizam i umanjuju značaj i žrtve Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu

Izostanak održavanja ove izložbe, pokazuje da je preovladao zdrav razum.
I time su Sremski Karlovci samo na dobitku.

Srbija je bila na pobedničkoj strani odredivši se antifašistički i na to bi trebalo da budemo ponosni.

Sremski Karlovci, Vojvodina i Srbija su toliko propatile zbog fašizma da o ovakvim temama i izložbama ne bi trebalo ni da bude rasprave.

 Opštinski odbor
LSV Sremski Karlovci



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook