LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Novi Sad, 10. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.

LSV

Smatramo da je građanima Srbije uskraćeno pravo na slobodne, demokratske i fer izbore, i ako Srbija želi da postane moderna, evropska država, mora da obezbedi sve preduslove za pošten i demokratski izborni proces.

Podsećemo da su nedavno članovi Glavnog odbora LSV – VOJVOĐANI usvojili dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“ kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.

Ovaj dokumet ćemo u toku naredne nedelje poslati svim demokratskim opozicionim strankama, inicijativi ProGlas, kao i organizacijama koje se bave analizom izbornog procesa u našoj zemlji.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook