LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Zrenjanin, 6. februar 2024 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin uputio je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.

LSV

Isti ovakav zahtev uputila je odbornička grupa LSV-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini pre desetak dana, ali bahati predstavnici gradske vlasti nisu mislili da je njihova obaveza da poštuju Poslovnik Skupštine grada i odgovore na upit.

Ipak, odbornici LSV-Vojvođani neće odustati. Ovakav zahtev će se ponavljati svake nedelje do raspisivanja lokalnih izbora, da bi se kontrolisao i pratio eventualni upis birača iz drugih krajeva zemlje i inostranstva.

Iskustvo sa izbora održanih u decembru mesecu, kada su se dešavale zloupotrebe izbornog sistema, izazvalo je opšte nepoverenje građana u nameru vladajućih partija i institucije koje sprovode izbore jer se smatra da rezultati izbora ne oslikavaju stvarnu biračku volju građana.

Ovo je prvi korak u sprečavanju zloupotrebe, a Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je neophodna temeljna izmena izbornog sistema u Srbiji.

Zrenjanin pripada građanima Zrenjanina i samo oni mogu da odlučuju o tome ko će upravljati njihovim gradom.

Informativna služba
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook