LSV: Batinaši u džipovima nas neće pokolebati! Podrška poljoprivrednicima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Batinaši u džipovima nas neće pokolebati! Podrška poljoprivrednicima!

Novi Sad, 16. maj 2023 - Liga socijaldemorkata Vojvodine snažno podržava najavljeni protest poljoprivrednika i zahteva od vlasti da prestanu pritisci i pretnje paorima koji su zabeleženi poslednjih dana. Batinaši u džipovima koji prete paorima samo su izraz slabosti i kukavičluka naprednjačke vlasti.

LSV

SNS poručujemo da je krajnje vreme da se zaustavi jer je na građane koji šetaju protiv nasilja poslao autobuse, dok je na naše paore koji hrane Srbiju poslala džipove.

Vlada već godinama vodi katastrofalnu agrarnu politiku. Otkupna cena poljoprivrednih proizvoda je veoma niska, subvencije su i deset puta niže nego u zemljama regiona koje su članice Evropske unije.

Sa druge strane, cena dizel goriva je viša nego u regionu.

Kabinet Ane Brnabić je gluv i slep na probleme poljoprivrednika i njima nije ostalo ništa nego da izađu na ulice i iskažu protest.

Građani Srbije će im pružiti punu podršku.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook