LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

Novi Sad, 14. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da li su tačne informacije da su pojedini državljani naše zemlje uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

LSV

Predsednica Moldavije optužila je Moskvu da planira državni udar kako bi zbacila njenu proevropsku vladu i da je u toj operaciji planirano da u zemlju uđu i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Sramotno je da se Srbija i njeni državljani pominju u ovakvom kontekstu i to nanosi veliku štetu našoj zemlji.

LSV već godinama upozorava na maligni uticaj Rusije u Srbiji. Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji. Neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba. Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe.

Bez jasnog odgovora na ruske akcije, Srbija će se sve više udaljavati od Evropske unije i bivati sve izolovanija.

Takav scenario ne sme se dozvoliti.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook