LSV: Mirović da pita mađarskog ambasadora zašto Hortijeva bista i dalje stoji u mađarskom parlamentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Mirović da pita mađarskog ambasadora zašto Hortijeva bista i dalje stoji u mađarskom parlamentu

Novi Sad, 18. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da prestane sa ćutanjem i pita ambasadora Mađarske u Srbiji Jožefa Mađara zašto bista ratnog zločinca Mikloša Hortija i dalje stoji u zgradi mađarskog parlamenta.

LSV

Vlasti u Srbiji, pa i Mirović, niti jednom jedinom rečju nisu osudili skandalozne  postupke mađaraskih vlasti, te je njegov današnji sastanak sa ambasadorom  Mađarske dobra prilika da pokaže da nije zaboravio na interese svoje države.

LSV je u više navrata pozivala državne organe Srbije i ambasadu Mađarske da reaguju, ali i Srbija i Mađarska sramotno ćute.

Šef poslaničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Saša Šućurović




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook