LSV: Mirović da pita mađarskog ambasadora zašto Hortijeva bista i dalje stoji u mađarskom parlamentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Mirović da pita mađarskog ambasadora zašto Hortijeva bista i dalje stoji u mađarskom parlamentu

Novi Sad, 18. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da prestane sa ćutanjem i pita ambasadora Mađarske u Srbiji Jožefa Mađara zašto bista ratnog zločinca Mikloša Hortija i dalje stoji u zgradi mađarskog parlamenta.

LSV

Vlasti u Srbiji, pa i Mirović, niti jednom jedinom rečju nisu osudili skandalozne  postupke mađaraskih vlasti, te je njegov današnji sastanak sa ambasadorom  Mađarske dobra prilika da pokaže da nije zaboravio na interese svoje države.

LSV je u više navrata pozivala državne organe Srbije i ambasadu Mađarske da reaguju, ali i Srbija i Mađarska sramotno ćute.

Šef poslaničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Saša Šućurović




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook