LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 19. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbija pod hitno da uskladi spoljnu i bezbednosnu politiku sa Evropskom unijom

Novi Sad, 19. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da prestanu sa neodgovornom politikom u procesu evrointegracija.

LSV

Poslednja u nizu opomena našoj zemlji stigla je iz Evropskog parlamenta, koji je usvojio rezoluciju o primeni zajedničke spoljne i bezbednosne politike Evropske unije, a u kojoj se navodi da Evropski parlament žali zbog kontinuirano niskog stepena usklađenosti Srbije sa spoljnom i bednosnom politikom unije i naglašava da bi nova pregovaračka poglavlja trebalo da budu otvorena tek kada Srbija ojača svoju predanost reformama u područjima demokratije i vladavine prava i pokaže da je u potpunosti usklađena sa spoljnom politikom EU.

Srbija je davno započela svoj evropski put, ali neodgovornost vlasti taj put znatno usporava.

To usporavanje već rezultuje velikim problemima u našoj zemlji. Dok se region ubrzano integriše u evrozonu i bezgraničnu zonu Šengena, Srbija luta, okrenuta je diktatorskom režimu u Moskvi i sve se više udaljava od Evropske unije.

Ekonomski pokazatelji su sve gori. Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope, a ukupni domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi svega 25% proseka Evropske unije.

Srbija mora da prekine ovu neodgovornu politiku jer ona nanosi veliku štetu građanima naše zemlje.

Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodne odnose 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook