LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.

LSV

Omladinke i omladinci su, obišavši pre nekoliko dana ovu lokaciju, istu zatekli ruiniranom stanju, zaraslu korovom. Predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj kazala je da su, zbog Tozinog značaja, odlučili da je urede.

- Na današnji dan, pre 100 godina, rođen je Svetozar Marković Toza. Grobno mesto ovog aktivnog borca za slobodu misli, neustrašivog borca protiv fašizma i velikog Vojvođanina bilo je neprepoznatljivo i nikome nije padalo na pamet da se za to pobrine. U duhu ideologije koju je on sledio, Omladina je načinila radnu akciju i učinila ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da urade, po svojoj dužnosti - rekla je Vuljaj, dodajući da se nada da će se ubuduće poštovati ovo mesto.

(BILSV, 13.07.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook