Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 20. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

Novi Sad, 20. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve predstavnike vlasti da prekinu saradnju sa Miloradom Dodikom, jer je njegova politika uperena protiv mira i stabilnosti u regionu.

LSV

U nizu opasnih stavova koje iznosi Dodik, poslednjih dana je više puta naglasio da nema zajedničkog života hrišćana i muslimana, te da Srbi i Bošnjaci ne mogu ići u iste škole.

Ovi stavovi su u ravni sa idejama protagonista fašističke ideologije XX veka, a u velikoj meri podsećaju na politiku rasne segregacije.

Dodik ovakvim narativom samo destabilizije Bosnu i Hercegovinu, koja je pre samo četvrt veka izgubila sto hiljada građana u bezumnom ratu.

Ove opasne Dodikove reči mogu uticati i na destabilizaciju odnosa u Srbiji, jer i u njoj, posebno u Sandžaku i Preševskoj dolini, zajedno žive hrišćani i muslimani, pa se Dodikove izjave mogu odnositi i na njih. Da ne govorimo o multietničkoj i višekonfesionalnoj Vojvodini, koja je baš ovakva kakva jeste bogatsvo ne samo Srbije već i čitave Evrope.

Poprilično je jasno da zaoštravanje odnosa u našem regionu odgovara Vladimiru Putinu i njegovom režimu, pa u svetlu toga možemo gledati i na današnju Dodikovu posetu zvaničnom Kremlju.

Odlazi li on po nove zadatke i donosi li nove nevolje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i druge zemlje regije?

Država Srbija ne sme biti talac politike opasnog ekstremiste kakav je Milorad Dodik. Saradnja sa njim mora biti prekinuta!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2022. | Komentara: 0

Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

U trenutku kada poljoprivrednici u Vojvodini u očaju smišljaju kako da završe setvu u uslovima previsokih cena veštačkog đubriva i dizela, hvataju se za glavu očajni nakon katastrofalne žetve zbog suše, Igor Mirović je proglašava najsnažnijom poljoprivrednom oblašću i obećava pomoć Republici Srpskoj.
Saopštenja | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da poništi skandalozni i štetni Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Ruske Federacije za naredne dve godine, koji su u Njujorku potisali šefovi diplomatija dve zemlje.
Iz medija | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

U LSV stasala generacija iskusnih političara koji imaju ideje i energiju

Opšti izbori će biti 2024. godine i Liga socijaldemokrata Vojvodine na njih mora izaći spremna, jaka i reorganizovana. Lično, mislim da sam posle 32 godine postao teret stranci jer su me sve vlasti i opozicije združeno pljuvale i to je kod jednog broja građana ostavilo neki trajni utisak. Ovo u interjuu za „Blic nedelje“ kaže Nenad Čanak, predsednik LSV.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook