Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Novi Sad, 05. avgust 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.

LSV

Ratovi na razvalinama bivše Jugoslavije završili su se pre više od četvrt veka, ali je, očito, političkim elitama draže da prikupljaju jeftine političke poene tako što nemilice koriste jezik koji je i doveo do ratova devedesetih godina.

Umesto govora mržnje i retorike rata, bolje je da se vlasti u obe države pozabave činjenicom da sve više mladih odlazi i da nam države postaju staračke.

Hrvaska je od popisa 2011. izgubila skoro 400.000 stanovnika, a podaci iz Srbije govore da godišnje nestane grad veličine Zrenjanina.

Više će nas biti u Beču, Dablinu, Bratislavi ili Torontu, nego u Kikindi, Kragujevcu, Osijeku ili Virovitici.

Samozvanim patrijotama i velikim „rodoljubima“ očito to ne predstavlja problem.

Pozivamo vlasti u obe države da prestanu da se igraju takmičenja u merenju patriotskih mišića i da započni zajedničku trku u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Neka se takmiče u nivou uređenosti društva ili zauzdavanju korupcije i kriminala.

Ta trka je bolja i korisnija za sve građane u regionu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook