Ministar Antić da štiti interese Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 05. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da štiti interese Srbije

Novi Sad, 13. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića da prekine ćutanje u vezi Energetskog sporazuma sa Ruskom federacijom i prodajom Naftne industrije Srbije.

LSV

Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije.

Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, a da stvar bude još gora, Gaspromnjeft, kao većinski vlasnih NIS ne plaća rudnu rentu od 7%, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega 3%.

Nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, te brojne ekološke incidente.

Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciji mogao obavljati i tako što će posetiti Mokrin i uveriti se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka, ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama zbog seizmičkih ispitivanja.

LSV smatra da ministri ne smeju biti gluvi i slepi, kada se radi o zaštiti interesa građana.

Ustav ih obavezuje na to!

 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Sreda, 17. 09. 2014. | Komentara: 0

Druga godišnjica gradske vlasti: šteta i bruka za koju će neko odgovarati

NOVI SAD - Drugu godišnjicu vlasti koja opstaje i nakon „rekonstrukcije“, uz pomoć nakupaca glasova i sumnjivih grupacija, Novi Sad dočekuje još zapušteniji i prljaviji, ocenio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.
Izjave | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

Izmena Ustava među najvažnijim temama

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će razgovarati sa svim strankama koje su raspoložene da razgovaraju o svim onim temama za koje mi smatramo da su najbitnije za Vojvodinu a to su, pre svega, izmene Ustava Republike Srbije, donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti APV, izmena Zakona o javnoj svojini i sve ostale tačke o kojima želimo da razgovaramo - izjavila je danas novinarima članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević. 
Saopštenja | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

MUP da se ogradi od spota Žandarmerije

Novi Sad, 16. septembar - Nedopustivo  je uspostavljanje bilo kakve veze između Republike Srbije i predstavnika nekadašnje, kvinslinške vlasti Milana Nedića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook