Izmena Ustava među najvažnijim temama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

Izmena Ustava među najvažnijim temama

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će razgovarati sa svim strankama koje su raspoložene da razgovaraju o svim onim temama za koje mi smatramo da su najbitnije za Vojvodinu a to su, pre svega, izmene Ustava Republike Srbije, donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti APV, izmena Zakona o javnoj svojini i sve ostale tačke o kojima želimo da razgovaramo - izjavila je danas novinarima članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

LSV

Ona je u izjavi novinarima u Novom Sadu istakla da je stav LSV vrlo jasan unazad nekoliko meseci i da je upravo Liga započela i vodi pregovore u vezi sa rekonstrukcijom pokrajinske vlade.

– Ako sve bude u redu, kao što smo i najavili do kraja septembra ti pregovori bi trebalo da budu okončani – rekla je Sedlarevićeva dodajući da bi time bila okončana i ova situacija. Maja Sedlarević je poručila i da će se LSV odazvati na neki naredni sastanak, ko god da ga zakaže, u dogovorenom terminu.

Ona je rekla i da Vlada Vojvodine nije pala, kako su to u svojim izjavama medijima istakli neki predstavnici opozicionih stranaka u pokrajinskom parlamentu, nakon današnjeg sastanka kod predsednika Skupštine APV Ištvana Pastora. 

Na pitanje da li je vladajuća većina u Pokrajini stabilna, ona je rekla da će se to videti 23. septembra, a da ona lično smatra da većina jeste stabilna i da će to pokazati na narednoj i svakoj narednoj sednici.

(BILSV, 16. 09. 2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook