Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 11. 2018. | Komentara: 0

Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

Novi Sad, 04. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da jedan dan odvoje za putovanje vozom na relaciji Zrenjanin - Novi Sad. Smatramo da je veoma bitno da se lično uvere u kvalitet pruge u ovom delu Vojvodine.

LSV

Prethodnih dana javnost je upoznata sa informacijom da je trajanje puta na ovoj relaciji nešto manje od tri sata. Mnogi su više puta pročitali deo vesti, koji govori o dužini puta, jer je ta informacija kod njih izazvala nevericu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nije komentarisala trajanje puta na železničkoj pruzi između Zrenjanina i Novog Sada, ali se pohvalila da će se prugom Beograd - Budimpešta putovati brzinom od 200 km na čas. Ova informacija obradovala je sve građane Srbije i Vojvodine, ali se postavlja pitanje šta je sa ostalim železničkim pravcima.

Baš zato je veoma bitno da se ministarka Mihajlović i njene kolege upoznaju sa kvalitetom putovanja i na manje ''atraktivnim'' realcijama. Putovanje prugom Zrenjanin - Novi Sad bila bi prilika da se ministri lično uvere i u stanje u kom se nalaze železničke stanice u Lukićevu, Orlovatu, Perlezu i drugim selima.

Očekujemo da članovi Vlade Republike Srbije obave ovo putovanje, a potom na sednici kabineta iznesu svoje mišljenje o svemu što su videli na ovoj relaciji.

Možda tada počnu realnije da sagledavaju stvari.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić



Izjave | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV na Deklaraciju o pravima Vojvodine

NOVI SAD – Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine usvojio je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine kojim se menja drugi član Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava APV.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Savetu za štampu

NOVI SAD, 13. maj – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je danas žalbu Savetu za štampu povodom pisanja "Kurira". U nastavku možete pročitati kompletan tekst otvorenog pisma:
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Najavljena reorganizacija gradskih preduzeća podseća na slučaj ATP Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Predsedništva Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Jovanović upitao je danas da li je izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je javni sektor u velikom problemu i da je sadašnje stanje neodrživo ustvari najava za privatizaciju koju žele da sprovode i da li je to samo marketinški trik da bi se predstavilo da je stanje mnogo gore nego što zapravo jeste.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook