Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Novi Sad, 15. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.

LSV

Ovaj populistički potez, koji za cilj ima zadovoljavanje desno-konzervativnog biračkog tela, samo će dodatno isprazniti državnu kasu u kojoj je sve manje para za rešavanje ozbiljnih problema u našoj zemlji.

Vučića ne interesuje rešavanje problema neispravne pijaće vode u Vojvodini, pomaganje poljoprivrednim proizvođačima, oživljavanje sela, reforma obrazovnog sistema, sprečavanje odlaska mladih ljudi u inostranstvo...

Bruto domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi samo 29% proseka Evropske unije. Vlast, očito je, ne radi ništa da poboljša život građanima naše zemlje.

Ova vlast nije sposobna da osigura čak ni sigurnost u zgradama škola i predškolskih ustanova, pa na decu padaju veliki komadi plafona.

Zato se izlaz iz turobne stvarnosti nalazi u militarizaciji društva i igranjem na kartu jeftinog patriotizma.

Pitamo Aleksandra Vučića šta da rade naši mladi sugrađani koji imaju, na primer, 26 ili 27 godina, i po najavama će morati da odu na služenje vojnog roka, a oni su već zasnovali porodice i imaju poslove od kojih žive njihove porodice. Hoće li njihova deca biti ostavljana bez prihoda 75 dana?

Bojimo se da vlast ne razmišlja o tome i da će najava obnavljanja obaveznog služenja vojnog roka samo dodatno ubediti mlade da napuste Srbiju.

Srbiji ne trebaju puške i rakete. I previše se pucalo na ovim prostorima.

Nama trebaju nove škole u kojima se uči po modernom nastavnom programu.
Svaka ozbiljna država bi u to ulagala novac.

Aleksandra Marković Maleš
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook