MSP da reaguje zbog Čepurina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 11. 2013. | Komentara: 0

MSP da reaguje zbog Čepurina

NOVI SAD - Krajnji je trenutak da Ministarstvo spoljnih poslova reaguje na to što ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin nastavlja da ponižava Srbiju.

LSV

Čepurin je, podsetimo, još u aprilu prešao granicu diplomatskog ukusa kada je otvoreno govorio protiv evopskih integracija Srbije i objašnjavao stanovnicima Kosovske Mitrovice da „Srbija treba da se priključi životnoj snazi Rusije“.

Čepurin se ovde verovatno opustio jer je predsednik Srbije dokazani rusofil koji je pre koju godinu u parlamentu izjavljivao da nema ništa protiv toga da Srbija bude ruska provincija, a ovih dana je puna srca primio vođu Putinovog motoraškog kluba.

Ipak, Čepurinovo najnovije postavljanje crvenih linija na putu evropskih i evroatlanstkih integracija je više od bahatosti i može se shvatiti kao da Čepurin u stvari pokušava da demonstrira nadmoć u odnosu na druge diplomate u Srbiji.

Tim pre jer je to rekao na Akademiji za diplomatiju i bezbednost.

Za razliku od Ruske Federacije, Evropskoj uniji u Srbiji nije poklonjen NIS sa sve rezervama nafte i gasa, EU ne plaća najnižu rudnu rentu dok ispumpava naše energente, a donacije EU su u milijardama evra veće od ruskih.

I nije Čepurin prvi ruski ambasador koji se ovako bahato ponaša u Srbiji.
Njegov prethodnik Aleksandar Konuzin je to radio takođe držeći u Beogradu lekcije o patriotizmu. Doduše, ne trezan.

Kuda nas ovakav odnos Ruske Federacije i energetska omča oko vrata  mogu odvesti danas se najbolje može videti na primeru Ukrajine.

Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook