Nacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 03. 2015. | Komentara: 0

Nacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!

NOVI SAD, 17. mart - Stručni savet za zaštitu životne sredine Gradskog odbora LSV predočio je pisanim putem u propisanom roku, a zatim i juče u javnoj raspravi, da Nacrt Programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada za period 2015-2024. godine nije realan i ostvariv i zbog toga je potrebno napisati novi. 

LSV
Štaviše, program je sa svojih 240 strana teksta nepotrebno obiman, a ne sadrži procenu vrednosti svakog od planiranih projekata, jasno definisane izvore prihoda i prioritete. 

Ako se zaista želi nešto konkretno učiniti za očuvanje i zaštitu životne sredine u Novom Sadu, potrebno je doneti novi Nacrt programa zaštite životne sredine i petogodišnji Akcioni plan, te taksativno navesti prioritete projekta, precizno utvrditi rokove i koliko bi to koštalo.

Ovako preobiman dokument nudi polovična rešenja koja ne pokazuju ni interes, niti mogućnost gradske vlasti da se planirani ciljevi ostvare, već mogu da služe samo i isključivo za pravdanje zahteva i pristup fondovima za finansiranje projekata iz ove oblasti, kojima bi se prilazilo bez ikakvog plana, bez strategije, redosleda ili bilo čega drugog što ukazuje na sistematičnost i posvećenost ovoj značajnoj problematici.

Od takvog pristupa Novi Sad, a naročito zaštita životne sredine u njemu, neće imati ništa.


Stručni savet 
za zaštitu životne sredine 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook