Nacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 03. 2015. | Komentara: 0

Nacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!

NOVI SAD, 17. mart - Stručni savet za zaštitu životne sredine Gradskog odbora LSV predočio je pisanim putem u propisanom roku, a zatim i juče u javnoj raspravi, da Nacrt Programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada za period 2015-2024. godine nije realan i ostvariv i zbog toga je potrebno napisati novi. 

LSV
Štaviše, program je sa svojih 240 strana teksta nepotrebno obiman, a ne sadrži procenu vrednosti svakog od planiranih projekata, jasno definisane izvore prihoda i prioritete. 

Ako se zaista želi nešto konkretno učiniti za očuvanje i zaštitu životne sredine u Novom Sadu, potrebno je doneti novi Nacrt programa zaštite životne sredine i petogodišnji Akcioni plan, te taksativno navesti prioritete projekta, precizno utvrditi rokove i koliko bi to koštalo.

Ovako preobiman dokument nudi polovična rešenja koja ne pokazuju ni interes, niti mogućnost gradske vlasti da se planirani ciljevi ostvare, već mogu da služe samo i isključivo za pravdanje zahteva i pristup fondovima za finansiranje projekata iz ove oblasti, kojima bi se prilazilo bez ikakvog plana, bez strategije, redosleda ili bilo čega drugog što ukazuje na sistematičnost i posvećenost ovoj značajnoj problematici.

Od takvog pristupa Novi Sad, a naročito zaštita životne sredine u njemu, neće imati ništa.


Stručni savet 
za zaštitu životne sredine 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook