Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 04. 2016. | Komentara: 0

Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

Kikinda, 28. april - Država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.



 

Najnoviji događaji u Gakovu pokazuju da zbog svega toga na državnim njivama rastu tenzije i da je u atarima sve manje traktora a sve više policijskih kola.

 

Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine.

 

Tada bi državno poljoprivredno zemljište služilo ne bogaćenju tajkuna, nego tome da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i očuvanje vojvođanskog sela.

 

U međuvremenu, nastavljamo sa prikupljanjem neophodnih 100 hiljada potpisa za referendum o zaštiti vojvođanskih paora i oranica. Do sada je prikupljeno preko 70 hiljada potpisa, prikupićemo i ostatak.

 


Predsednik Lige paora Vojvodine

i član Predsedništva LSV

Miloš Šibul




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook