Nataša Terbec na čelu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Nataša Terbec na čelu Foruma žena LSV

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za predsednicu je izabrana Nataša Terbec. Nove potpredsednice Foruma žena LSV su Marka Latas i Milena Popović Subić.

LSV 

Obraćajući se delegatkinjama u ime novog rukovodstva, Terbec je istakla da će obići što više odbora FŽ LSV, da žele budu u kontaktu sa što većim brojem članica, jer je, kako je rekla, potrebno da se „umrežavamo i zajednički rešavamo probleme“. 

Nova predsednica FŽ je navela i da je svim ligašicama potrebna stalna edukacija, kako zbog osnaživanja žena i njihovog podsticanja da učestvuju u radu radnih tela, organa Lige i da budu kandidatkinje za javne funkcije.

- Žene još uvek nemaju potpunu moć odlučivanja, a zastupljenost u izvršnoj vlasti je minimalna. Na nama je da timskim radom i zajedničkim nastupom izlobiramo podršku za teme koje se tiču ekonomskog osnaživanja žena, zdravlja i reproduktivnog prava, obrazovanja i rad, kao i svih vrsta nasilja koje je, nažalost, u porastu – naglasila je Nataša Terbec.

Dosadašnja predsednica FŽ LSV Ana Pataki je predstavila rezultate i zahvalila se na saradnji, dok je članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević naglasila da je 15 godina postojanja Foruma žena LSV kapital vredan svake pažnje i da ligašice sa velikim ponosom i zadovoljstvom promovišu ideju i vrednosti FŽ i LSV kad god su u prilici. Ona je podsetila da je ovo izborna godina, a da se nakon lokalnih i pokrajinskih izbora očekuju i unutarstranački izbori.

- Budite istrajne, budite solidarne, uporne i jedinstvene i izborite da što više žena bude u sastavima lokalnih i gradsih odbora, ,da što više žena bude na najvišim funkcijama u vašim odborima, jer je to neka nova vrednost i nešto što nam je neophodno da gradimo jednu novu, još jaču priču Foruma žena i ligašica na najvišim pozicijama u stranci – poručila je Sedlarevićeva.

Galeriju fotografija sa Izborne skupštine pogledajte u rubrici LSV Foto.

(BILSV, 23.05.2015)



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook