Ne izostavljati odrednicu Republika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Ne izostavljati odrednicu Republika

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine  zatražili su od Vlade Srbije da više ne dostavlja parlamentu propise u kojima će pisati, kao što je slučaj s nekim odredbama zakona o praznicima, Srbija, bez odrednice Republika. Poslanik LSV Radovan Radovanović prozvao je tim povodom i javni servis – RTS, prenosi Dnevnik.

Raša Radovanović

– Neki to čine slučajno, a neki namerno. Svaki dan slušamo: predsednik Srbije, predsednik Vlade Srbije, a ova država se zove Republika Srbija. U Ustavu stoji da je Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive. Okoreli narodnjački blok želi to da izbriše, forsirajući naziv države bez onog Republika. Ko nije Srbin, odmah mu je “košulja tesna” jer je on državljanin Republike Srbije – pojasnio je Radovanović za Dnevnik, podvlačeći da tako nešto može da dozvoli sebi neka partija ili komercijalna televizija, ali ne i Vlada i javni servis. Dnevnik pise i da je mobilni parlament – projekat Skupštine Srbije i OEBS-a – već treći dan u Vojvodini. Posle Sandžaka, juga Srbije i Šumadije, poslanici su se sreli s vojvođanskim biračima u Bačkoj Topoli, Kikindi, a danas će provesti dan u Somboru. Domaćini na ovim skupovima su poslanici iz tih mesta Zlata Đerić (NS), Radovan Radovanović (LSV), dojučerašnji parlamentarac Dragomir Cimeša (DS, a građani su imali prilike da razmene mišljenja i postave pitanja baš “svojim” narodnim predstavnicima.
 
(BILSV, 03.12.2011.)





Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook