Nećemo dopustiti da se bezočno otima imovina Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 04. 2015. | Komentara: 0

Nećemo dopustiti da se bezočno otima imovina Vojvodine

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Đorđe Stojšić upozorio je danas da bi, nakon ukidanja Elektrovojvodine pod plaštom reorganizacije elektroprivrede, to preduzeće moglo da doživi sudbinu Naftne industrije Srbije koja je poklonjena Ruskoj federaciji. 

LSV

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u republičkom parlamentu na kojoj su poslanici i poslanice iz opozicionih stranaka postavljali pitanja republilčkoj vladi, Stojšić je upozorio da se, umesto reorganizacije i racionalizacije u elektroprivredi, deo energetskog sistema koji ima ubedljivo najveću naplatu, gde građani i privreda plaća svoje račune, gde se 50 godina ulaže u modernizaciju i upravljanje i gde postoji najbolja kadrovska baza ukida i pripaja Elektroprivedi Srbije.

– Od prvog jula Elektrovojvodina će prestati da postoji i Liga socijaldemokrata Vojvodine već duže vreme  upozorava da će ona doživeti sudbinu Naftne industrije Srbije, koja je prvo oteta od građana Vojvodine, a  zatim poklonjena Ruskoj federaciji. Smatramo da će i ovo javno preduzeće doživeti istu sudbinu – rekao je Stojšić. 

Podsetio je da Elektrovojvodina ima poslovne prihode od blizu 200 miliona evra, da je njen ukupni neto finasijski rezultat oko 20 miliona evra, a ukupna imovina (kapital) između 650-700 miliona evra. 

– Liga socijaldemokrata Vojvodine sigurno neće ćutati dok se, uprkos odlukama Skupštine Vojvodine, bezočno otima najveće i najprofitabilnije javno preduzeće, bez obzira na bilo kakve odluke pokrajinske adminstracije. Svedoci smo toga da direktor javnog preduzeća u Beogradu ima veća ovlašćenja nego cela Skupština AP Vojvodine – naveo je Stojšić i dodao da je sada urađeno ono što ni Miloševiću nije pošlo za rukom - da jednim potezom pera ukine postojanje javnog preduzeća koje smao kroz doprinose i poreze na zarade u Novom Sadu doprinosi budžetu sa nekih 600 miliona donara godišnje. 

Sve je, kaže on, urađeno  pod plaštom nekakvih ušteda koje se, naravno, ne sprovode u Beogradu, nego ukidanjem četiri zavisna preduzeća u centralnoj Srbiji i Vojvodini.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine o tome neće ćutati i oštro ćemo se suprotstaviti takvim tendencijama. Uspeli smo da oborimo koncesiju koja je bila štetna za Vojvodinu, da se izgradi nekakav lažni autoput gde će građani Vojvodine da subvencionišu nečije želje, to ćemo učiniti ponovo – rekao je Stojšić dodajući da se ne može dozvoliti da našoj deci ne ostane apsolutno ništa od onoga što su stvarale generacije pre nas.  

(BILSV, 30. 04. 2015)




Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook