Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Izjave | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: U pripremi sastanak lidera stranaka građanskog bloka

NOVI SAD - Zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da se u ovom trenutku radi na tehničkoj pripremi sastanka lidera stranaka građanskog bloka i da očekuje da bi do tog sastanka moglo doći u narednih nekoliko dana.
Izjave | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti krađu bronze sa spomenika

NOVI SAD – Početkom oktobra prošle godine nestali su delovi reljefa na spomeniku „Sloboda“ na Iriškom vencu, a pre dve nedelje lopovi su nastavili da čerupaju spomenuk skidajući bronzane ploče. Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je za RTV da je Pokrajina odvojila opdređena stredstva za obnovu spomenika.
Iz medija | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Zrenjanin nekada bio kao Ljubljana

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se već dugi niz godina urušava sistem autonomije Vojvodine.Taj sistem je najlakše bilo narušiti uspostavljanjem stroge kontrole nad pokrajinskim tokovima finansija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook