Nema normalnog društva bez ravnopravnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 03. 2014. | Komentara: 0

Nema normalnog društva bez ravnopravnosti

BEOGRAD – Gej strejt alijansa (GSA) okupila je danas u svojim prostorijama kandidate za poslanike proevropskih stranaka, koji su izneli svoj odnos o pravima LGBT populacije i predloge za unapređenje njenog položaja, a Ligu socijaldemokrata Vojvodine na tom sastanku predstavljao je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

LSV

On je naveo da je LSV uvek učestvovao tamo gde su ljudska prava ugrožena, jer smatra da sve građanke i građani moraju biti jednaki.
– Bez ravnopravnosti ne može da se gradi normalno društvo – rekao je Jovanović.
Dodao je da LSV nema nijedan programski dokument koji se bavi isključivo pravima LGBT populacije, ali da su za tu stranku svi ravnopravni i jednaki i ničija prava ne smeju biti ugrožena, pa tako ni LGBT populacije.
– Uvek ćemo to braniti, jer bez toga ulazimo u društvo u kojem ćemo na kraju svi biti krivi. Svako ko je lojalan građanin i poštuje zakone, mora da ima ista prava kao i svi ostali – rekao je Jovanović.
Predsednik GSA Lazar Pavlović ocenio je za agenciju Beta da je reč o istorijskom trenutku, jer se prvi put dogodilo da predstavnici stranaka u izbornoj kampanji dođu u jednu LGBT organizaciju i razgovaraju sa aktivistima, odgovore na pitanja i upute pozitivnu poruku.

(BILSV, 10. 03. 2014)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook