Nenad Čanak na centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama Oluje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 03. 08. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak na centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama Oluje

Novi Sad, 03. avgust 2021 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prisustvovao je danas centralnoj komemoraciji civilnim žrtvama vojne operacije „Oluja“.

LSV

Organizator komemoracije je Srpsko narodno veće na čelu sa dr Miloradom Pupovcem, a održana je u Opštini Donji Skrad na Kordunu, gde su hrvatski vojnici 5. avgusta 1995. godine počinili zločin nad šestoro meštana.

Na tom mestu, predstavnici SNV danas su između ostalog ocenili da se trideset godina od ratnog raspada Jugoslavije i 26 godina od njegovog završetka u Hrvatskoj - ratuje komemorativnim politikama sećanja.

- Svako ima svoje sećanje, svoje komemoracije i svoju političku upotrebu ratnih strahota i ratnih stradanja. Sećaćemo se svojeg, a nećemo zaboravljati stradanje drugog. Priznavaćemo stradanje drugog, kao što očekujemo da naše bude priznato – poručili su tom prilikom predstavnici i predstavnice Srpskog narodnog veća.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook