Novo vređanje Novog Sada i njegovih građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

Novo vređanje Novog Sada i njegovih građana

NOVI SAD, 6. jun - U trenutku kada  je Novi Sad prljaviji i zapušteniji nego ikada, kada investicija nema, a komunalna preduzeća grcaju u dugovima i problemima, ova gradska vlast se bavi time da ulicu u gradu dobije i četnički ideolog Dragiša Vasić.

LSV
Ni to, kao ni najnovija bruka u JKP „Informatika“ sa letkom „Jezik čuva granice“ koji propisuje šta je srpski jezik, a šta nije, nisu iznenađenje. Ako su nadležni u JKP „Informatika“, kao što kažu, utvrdili ko je zaposlena koja je odgovorna za sporni letak, najmanje što javnosti duguju jeste obaveštenje o načinu na koji je zbog toga sankcionisana.

U protekle dve godine, razni nakupci i preprodavci glasova koji dodaju većinu gradskoj vlasti pa su se tako domogli javnih i javnokomunalnih preduzeća, pokazali su pre svega da su nekompetentni, da ne znaju da rade ništa osim da zapošljavaju rođake i stranačke poslušnike, a smenjuju ljude zbog latiničnih tabli.

Jedino što su, mimo toga, još pokazali jeste to da ne poznaju Novi Sad i da žele da ga pretvore u nešto što on nije. Dok veliki broj znamenitih Novosađanki i Novosađana nema svoju ulicu, odavanje ovakvog priznanja četničkom ideologu je najblaže rečeno još jedan dokaz mahnite potrebe da se unizi antifašistička tradicija našeg grada.

I zato su ti njihovi potezi kratkog daha, jer će trajati dok ne odu. 

Ostaće nam da vratimo red u Novi Sad i da se još dugo nosimo sa brukom koju su nam naneli.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook