O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

NOVI SAD – Obrazlažući amandman koji je podneo na Predlog statuta AP Vojvodine, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da je Liga želela da i ovoj temi priđe na ozbiljan način, da konsultuje stručnu javnost i da čuje šta će ona reći o tradicionalnim simbolima.

LSV

Zbog toga se, kako je istakao, LSV za mišljenje obratila Muzeju Vojvodine, instituciji koju je Skupština APV formirala, od kojih je, kako je istakao, stiglo veoma relevantno mišljenje.

Marton je pozvao poslanike da glasaju za njegov amandman, uprkos što ga je resorni odbor odbio, jer, kako je rekao, na ovaj način mogu da se spreče neke buduće podele i buduće priče o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine.

Skupština AP Vojvodine je ipak odbila amandman Aleksandra Martona.

(BILSV, 14.05.2014)



Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook