Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan socijalne pravde

BAČKA TOPOLA – Oko 10 odsto stanovništva u Srbiji, živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, stanovanje, istaknuto je na tribini koja je povodom obeležavanja Međunarodnog dana socijalne pravde održana u organizaciji Opštinskog odbora LSV Bačka Topola.

LSV

Učesnici tribine su napomenuli da su medju najugroženijima stariji od 65 godina, te da u toj populaciji 27 odsto nema penziju. Po podacima Crvenog krsta iz 2013. godine, u Narodnim kuhinjama se  hrani oko 34.500 ljudi, 3.000 više nego prethodne godine. Medju njima je 11.500 dece čiji su roditelji u tranziciji ostali bez posla. Potrebe su, međutim, znatno veće, ali zbog nedostatka sredstava broj korisnika ove pomoći je ograničen. Za 60 odsto korisnika to i jedini obrok dnevno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde na zasedanju u novembru 2007. godine.  Obeležavanje tog datuma započelo je 2009. godine, a na taj dan promovišu se napori na uklanjanju problema siromaštva, isključenosti i nezaposlenosti. Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava na rad, jednakosti polova i ostvarenju jednakih šansi za sve.


(BILSV, 24.02.2015)



Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook