Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 05. 2015. | Komentara: 0

Od priče o izborima do najave o svetloj budućnosti

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ocenio je danas da je, od kako su počele najave lokalnih i pokrajinskih izbora, krenula lavina obećanja i najava o svetloj budućnosti, koja samo što nije stigla.

LSV
- Prošle su tri godine vladavine naprednjaka i naš grad, pokrajina i celokupna država su potpuno uništene: sve institucije su obesmišljene, uništeno je pravosuđe, školstvo, zdravstvo, vojska, privreda i moralne norme zdravog društva. Na najodgovornijim funkcijama su neobrazovani ljudi, prema svim pokazateljima smo najgori u Evropi i svetu, a jedino što raste je dug i medijski mrak – ističe se u saopštenju zrenjaninskih ligašica i ligaša. 

- Penzije i plate samo čekaju da eksplodiraju i budu više nego ikada što su bile. Samo je potrebno sačekati do izbora i ponovo glasati za naprednu ekipu, i biće sve kao u raju, samo malo strpljenja! – naglašava se u saopštenju LSV Zrenjanin.

Oni podsećaju da je Liga za ove tri, kako kažu, najcrnje godine u novijoj istoriji Srbije izborila promenu izbornog zakona za pokrajinske izbore, inicirala promenu Ustava i pokretanje procedure donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine. 

- Time će zastupljenost političkih partija u Skupštini AP Vojvodine biti pravična, novim ustavom će Vojvodina dobiti autonomiju koju joj je oduzeo Milošević i Vojvodina će imati svoje prihode koje je imala dok je bila najrazvijenija regija jugoistočne Evrope, dok je danas nerazvijeni region Srbije - najsiromašnije i najzaostalije zemlje Evrope. Napori LSV uživaju punu podršku Evropske unije i ostatka civilizovanog sveta. Liga ne odustaje od borbe za Vojvodinu koja će raspolagati svojom imovinom i prihodima i imati svoje nadležnosti i tako sama upravljati svojom sudbinom. Na građanima je da na izborima procene šta je istina i šta je za njih korisnije – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 12.05.2015)




Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook