Odblokirajte račun grada!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 10. 2013. | Komentara: 0

Odblokirajte račun grada!

NOVI SAD - Blokada računa Novog  Sada zbog neizmirenih obaveza Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ mogla bi biti samo uvod u još  veće probleme, ako gradski čelnici hitno ne stave interes grada ispred pukih stranačkih interesa i poslušnosti.

LSVNaime, odluka gradske vlasti da ne izmiri dugovanja te ustanove iako za to ima novca i blokada računa od strane Ministarstva finansija, za rezultat bi mogle imati još teže finansijsko stanje javnokomunalnih preduzeća „Stan“, „Gradsko zelenilo“ i „Spens“ i njihovih zaposlenih.

Ako ovakve odluke nisu odraz nestručnosti i politikantskog odnosa gradskih funkcionera i interesnih grupacija koje im dodaju većinu, onda je možda po sredi manevar kojim gradska vlast omogućava republičkoj da račun Novog Sada bude u blokadi i operiše njegovim novcem.

Činjenica je da problemi PU „Radosno detinjstvo“ nisu od juče, ali je ova i ovakva koalicija u gradu i formirana sa najavom da će probleme rešavati. Umesto toga, račun grada je blokiran, gradu preti šteta od osam miliona evra i likvidacija JKP „Gradsko zelenilo“.

Ujedno, ako je probijanje roka od 60 dana za izmirivanje obaveza dobavljačima aršin po kojem će Ministarstvo finansija blokirati račun grada, gradski čelnici bi hitno trebalo da provere kakvo je stanje u drugim gradskim preduzećima i ustanovama. A, od spomenutog republičkog ministarstva očekujemo da vidimo hoće li biti u blokadi i neki grad van Vojvodine.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook